Скейт парк на паркинга на Министерски съветДата на събитието: 15.09.2018
0

квАРТал Фестивал

Паркингът на Министерски съвет се превръща в мащабен скейт парк. Точно така, пространството между Министерски съвет и Музей за историята на София ще влезе в употреба, благодарение на момчетата от скейтпарк Five High по повод квАРТал Фествал 2018.

Градският фестивал започва на 14-и септември, а скейт паркът ще бъде открит на 15-и, когато учебната година няма да започне (защото е събота) или ще започне, но с придобиване на по-забавни знания. Първа точка от програмата е скейт работилницата за деца и тийнейджъри между 6 и 18 години, която ще се проведе между 14 и 18 часа (4 групови урока с по не повече от 20 деца в група).

На 16-и септември паркът ще очаква напредналите в скейтбординга за състезание. Регламентът ще бъде определен от екипа на Five High, а за всеки трик с повишена трудност участниците ще получават награда.

квАРТал Фестивал

Освен за любителите на скейтбординга обаче, каАРТал е фестивал и за всички, които искат да се потопят в атмосферата на градското изкуство, музиката и

Дворът на Министерски съвет (зад ЦУМ) се превръща в парти зона с диджей сцена, а сградата на Централните хали (дворът-паркинг на ул.“Пиротска”) посреща на гости Международният фестивал за улични изкуства 6Fest Габрово и редица изпълнители. Зад ЦУМ ще можем да купонясваме с Emil Prize, DTK a.k.a DarkTechnik, pAnega, Kenobi, Soulnd и приятели (в събота) и Boyan & Zimone и приятели (в неделя). Сцената на квАРТал Live в Централните хали ще посрещне групите VAN COCK, ВИОЛЕТОВ ГЕНЕРАЛ и лейбъла за бийт, хип-хоп Sofia Beats, с арсенал от трима диджеи и лайв на Trombobby и хип-хоп изпълнителите WOSH MC feat. YOKO.

квАРТал Фестивал
Снимка: Дръм и Бас с Лавина

Програмата на фестивала, разбира се, не се ограничава дотук, а основна локация остава карето “Мария Луиза”, “Раковски”, “Дондуков” и “Сливница”. Повече можете да разберете от Фейсбук страницата на фестивала.

квАРТал Фестивал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.