Европейско първенство по боулдър за юноши и девойки

Последната надпревара преди дебюта на състезателното катерене на Младежките олимпийски игри през октомври

0
 

Сподели

Shares

314 катерачи от 30 различни страни ще се съберат в Брюксел този уикенд, за да премерят сили на Европейското първенство по боулдър за юноши и девойки. Надпреварата започва в петък, а в края на съботния и неделния ден вече ще са ясни новите шампиони на стария континент в различните възрастови групи. 

Броят на записаните участници е рекорден, като те ще се състезават, разделени в три възрастови групи – Youth B на 14-15-годишните, Youth A на 16-17-годишните и Juniors, в която се надпреварват 18-19-годишните състезатели.

Европейско първенство по боулдър за юноши и девойки
Photo: evensi.be

Българското участие на първенството ще бъде застъпено и в трите групи. При 18-19-годишните младежи Петър Иванов ще се бори за мястото си на почетната стълбичка. В Youth A ще имаме трима представители – Стоян Петров, Матей Мицев и Ерика Велев. А при 14-15-годишните ще премерят сили Петър Атанасов, Христо Урумов, Димитър Русев, Иван Бонев и Йоанна Недялкова.

Европейското първенство по боулдър ще е последното състезание преди дебюта на състезателното катерене на най-големия спортен форум – Младежките олимпийски игри, чийто старт ще бъде поставен през октомври.

Пожелаваме успех на младите ни състезатели!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.