Vagabond Home – българската палатка за кола

 
0
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Vagabond Home е първата палатка за кола, изработена в България. Претендира да е една от най-удобните двуместни палатки от този вид. В затворено положение формата ѝ е аеродинамична. Оптимизиран дизайн, който намалява въздушното съпротивление и не повишава разхода на гориво. Палатката през цялото време се намира върху вашия автомобил, закрепена върху напречните греди на горния багажник. Ширината е 140 см, а длжината – 230 см. При отворено положение най-високата точка на тавана е 160 см. Това позволява в нея комфортно да спят двама възрастни с дете.

Снабдена е с:

– Телескопична стълба

– Удобен дунапренен дюшек и чаршаф

– Четири димируеми лампи и 12V контакт за зареждане на електроника, черпещи енергия от запалката на автомобила, посредством интегриран кабел.

– Мрежа и джобчета за джунджурии

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Официалният сайт на Vagabond home можете да видите тук.

Сериозни предимства са:

Добрата топлоизолация – двуслойната конструкция ще ви позволи да се чувствате комфортно и при най-екстремните условия. Тя предотвратява конденза при влажно и студено време и елиминира всякаква възможност от пропускане на вода, дори и при проливен дъжд. Джобовете за вентилация на външния плат могат да бъдат затваряни с цел регулиране на притока на въздух, в зависимост от климатичните условия. Външният и вътрешният плат са захванати с велкро и лесно могат да бъдат свалени за почистване. Кутията на палатката е изработена от сандвич конструкция, която е изключително добър изолатор и предотвратява възможността от конденз.

Уютът – газовите пружини и поддържащите механизми са скрити между двата слоя плат и почивайки си в палатката не ги виждате.

Леката конструкция – палатката е изработена от фибростъкло чрез вакуумна инфузия (процес, използващ се в производството на съвременните самолети и ветроходни яхти). Това, в колаборация с интегрираната алуминиевата рамка, предоставя тегло от 45 кг. Това означава, че може много лесно да бъде поставена на тавана на автомобила от двама души.

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Бързото затваряне – благодарение на газовите пружини, които могат да бъдат заключени във всяка позиция, е много лесно да затворите Vagabond Home. За да го направите трябва да издърпате тавана, да приберете плата и след това да затворите кутията напълно.

Лесният монтаж на почти всяка кола без никакви инструменти. За да използвате Vagabond Home, трябва да снабдите колата си с напречни греди широки минимум 135 см (това е стандартен размер, предлаган от всички производители на горни багажници).

Сигурността  – Vagabond Home притежава специално заключване против кражби, което ви позволява да оставите вещите си в затворената палатка и да сте сигурни за тяхната безопасност. Освен това Vagabond Home не може да бъде свалена от автомобила в заключено положение.

Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев
Снимка: Ели Шопова и Здравко Дойчев

Тъй че въпросът “Къде е ключът от палатката?„, вече не е само риторичен. А най-хубавото е, че всичко като спални чували, шалтета, възглавнички, дрехи, козметика, книжки и други малки ценности, без които едно пътуване ни се струва немислимо стоят в палатката, а багажникът на колата остава свободен и лесно достъпен за по важни неща.

И сега за всички, които искат да се сдобият с една от първите палатки

Vagabond home организират промо игра, в която можете да спечелите палатка, с която да приключенствате на всякъде, а правилата и срокът за участие можете да видите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.