Как се създават пейки от рециклирана пластмаса?

 
0

Всички знаем, че пластмасовите отпадъци са един от най-големите проблеми за околната среда и бъдещето на човечеството като цяло. Има примери обаче, които ни показват как ефективно можем да ги използваме и да вдъхваме нов живот на полезни неща.

Един от тях се случи в Уелс, където жителите вече могат да сядат на пейки, създадени от изцяло рециклирани пластмасови отпадъци.

Пейки от рециклирана пластмаса
Photo: climateactionprogramme.org

Това се случи след като столицата Кардиф беше домакин на кръг от Volvo Ocean Race. След провеждането на ветроходната надпревара бяха събрани около 1000 кг пластмаса. Организатори и участници осъзнават, че използването й по време на състезанието е почти неизбежно. Но за сметка на това, те решават да дадат събраното след това количество отпадъци на местен завод, който да ги рециклира.

Този процес се допълва и допълнителна обработка на пластмасата, тъй като често в нея има и други вещества. И това се случва поне няколко пъти, за да има ефект.   

След като материалът вече е достатъчно чист, той е топен и се превръща в топчета, от които могат да бъдат създадени различни неща и в конкретния случай пейките. 

Подобни примери оказват своето влияние върху обществото. Именно това се случва в Уелс, където жителите на държавата успешно изграждат навика да разделят боклука си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.