Работилница по ориентиранеДата на събитието: 12.07.2018
0
Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Приключенските теми продължават да “заливат” SОHO. Тази седмица обаче, вместо да се докоснем до нечие приключение в далечната пустош, ще можем да се научим как да планираме своето и как да се справим с него, когато сме сами в дивото.

На 12-и и 13-и юли ще можем да посетим “Работилница по ориентиране”. Тя се организира от SОHO, съвместно с BIG ICE EXPEDITIONS и е част от поредицата събития за приключенци SoAdventurous.

Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Лектор ще бъде Бранислав Бранков, който се е постарал да синтезира повече от десетте си години опит в много широк спектър от терени и условия в планините простиращи се от родна земя, през Централна Европа, Швеция, Алпите и Исландия, чак до патагонските Анди и непристъпните им ледове.

Първият ден ще бъде основно теоретичен – планирането ще бъде разгледано като процес, предварителния подбор и анализ на налична информация, избор на терен и подготовка на маршрут, подбор на ориентири, времеви график и аварийни маршрути и различните методи на комуникация като превантивни мерки за спешни случаи.

Вторият ден ще бъде изцяло с практическа насоченост. Всеки ще планира маршрути за собствените си приключения, след което ще бъдат колективно анализирани.

Soho, работилница по ориентиране
Снимка: SOHO

Включването в това събитие НЕ изисква предварителен опит в ориентирането – базови познания за четене на карта и работа с компас биха били от полза, но не са задължителни.

SOHO се намира на улица “Искър” 4.
Начало на събитието: 19:00 ч.

Повече информация можете да получите чрез страницата на събитието във Фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.