Какво се случи на Пампорово Байк Фест 2018

0
 

Сподели

Shares

Четвъртото поредно издание на едно от най-големите велосъбития в България – Пампорово Байк Фест, се проведе през изминалия уикенд. Над 160 участници от 6 държави застанаха на стартовата линия, за да премерят сили в състезанията по планинско колоездене. Сред тях имаше представители на Франция, Великобритания, Босна и Херцеговина, Гърция, Румъния и България.

Пампорово Байк Фест 2018

И тази година фестивалната програма заложи на множество събития. Основен акцент постави върху Международното състезание по спускане от клас 1, което носи точки за Световната ранглиста, третия кръг от Балканската Даунхил Купа, Националния шампионат в дисциплината форкрос, както и на детското състезание по спускане.

През съботния ден се проведоха две от надпреварите – детското състезание и Държавния шампионат по форкрос. Близо 50 деца и младежи до 16-годишна възраст премериха сили по състезателното трасе, което беше още по-голямо предизвикателство за тях, заради дъжда в деня преди надпреварата. 10-годишният Мартин Янков извоюва победата в групата на децата до 12 години. Димитър Мазнейков беше най-бърз при по-големите – до 14 години, а при юношите най-добро време даде гъркът Александрос Топкароглу.

В съботния следобед се проведе Държавното първенство в дисциплината форкрос. Надпреварата беше тежка и оспорвана. При мъжете най-бърз беше румънецът Богдан Бондор. След него на почетната стълбичка се наредиха Димитър Мънев (Drag Zone) и Иван Кобуров (Riders United). При юношите победител стана Стефан Астaджов (Riders United), а на второ и трето място се наредиха Николай Желев и Павлин Маринов.

В неделня ден дойде ред и на състезанията по спускане. За поредна година най-добро представяне регистрираха участниците от Великобритания. Люк Кокбърн е победителят в дисциплината с 2 минути и 30 секунди. Той се нарежда на най-високото стъпало на почетната стълбичка за втора поредна година. Сънародниците му Сам Хърд (2 минути и 34 секунди) и Оливър Морис (2 минути и 36 секунди) извоюваха втората и третата позиция в надпреварата.    

Най-добрият български резултат дойде от 15-годишния Йордан Анчев. Времето, което постигна – 2 минути и 34 секунди, му отреди второ място в общото класиране и победа в категорията на юношите, в която се състезава той.

Пампорово Байк Фест 2018

При дамите най-добър резултат постигна Изабела Янкова, а при ветераните – Ивайло Симов.

Пампорово Байк Фест 2018 постави и началото на летния сезон във Велопарк Пампорово. Той ще работи до средата на септември без почивен ден. За допълнителна информация посетете pamporovo.me или pamporovo.bike.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.