Пет приключенски дестинации, около света

Стиска ли ви?

0
 

Сподели

Shares

„Да би мирно седяло – не би чудо видяло“ – така са си казвали древните пътешественици, след което отпраявили прощален взор към семейство и родна стряха и поемали към неизвестното. Борили се със стихии, срещали причудливи създания, но никога не спирали да вървят напред и да изследват непознатите кътчета на планетата ни.

Днес, благодарение на тези смели хора, по света са останали много малко непроучвани места, но пък чудо все още можем да видим, при това без да се налага да бродим като гламави. Ето пет хипотетични дестинации, където можем да го намерим:

Бънджи мятане от язовирна стена в Швейцария

Откачени приключенски дестинации
Снимка: livelifeextreme.com

Винаги е забавно когато нещо пада от високо. Още по-забавно е когато това нещо сте вие. А, най-забавно е когато падате от 220-метрова язовирна стена, овързани с въже за бънджи скокове!

Можете да си причините трепетната процедура от стената на язовир Верзаска в Швейцария. Това е второто най-високо съоръжения за практикуване на ластични полети в света. Популярността му се дължи на каскадата, изпълнена от агент 007 във филма “Златното око” от 1995 г.

Кален фетишизъм в Южна Корея

Откачени приключенски дестинации
Снимка: onedaykorea.com

Независимо дали сте маниакално обсебени от здравословния начин на живот и бихте намазали тялото си с всякакви полезни консистенции или сте обикновен прасефил, който обича да се търкаля из необятните простори на разредената с вода почва – мястото, на което принадлежите е едно!

Всеки юли в Южнокорейския град Борионг се организира фестивал, посветен на местната лечебна кал. Мероприятието обаче далеч надхвърля козметичния аспект лепкавата благодат и придобива нежните очертания на деликатна оргия. 100 000 души от цял свят буквално сплитат изкаляните си тела в едно докато взаимно  се наслаждават на кални масажи, кални пързалки, кални борби, кални фойерверки (!), кални музиканти на кална сцена и кални сергии с кални сувенири, разположени сред калните плажове край калния град. Приветствайте великата кал!

Кайтсърф по марокански

Откачени приключенски дестинации
Снимка: bambaexperience.com

Мароко. Мараня. Мокри морски милувки мазно мажат местността, а майор Михов маневрира мераклийски… с кайтсърф. Тази действителна история се разиграва край бреговете на пристанищния град Есуейра – средище на сърфисти от цял свят.

Есуейра е наричан още “Ветровитият град”, заради почти постоянните ветрове, спускащи се от север. Това в комбинация с благоприятното му разположение на брега на Атлантическия океан го превръща в целогодишно гореща сърф точка, а големия калабалък настава между март и октомври, когато вероятността от валежи е съвсем слаба.

Вулканични разходки в Чилийските Анди

Откачени приключенски дестинации
Снимка: jesswondering.com

Ако искате да изригнете в социалните мрежи като заглавие от криминален сайт, достатъчно е да споделите снимки от разходката ви около кратера на някой активен вулкан. Но къде да намерите такъв?

Един от потенциалните варианти е да се отправите към Чили и вулкана Вилярика. Това е едно от малкото места по света където безопасно можете да се насладите на гледката към истинско бълбукащо джакузи от лава, при това съвсем отблизо. Пригответе се обаче за сериозен преход до кратера, клокочещ на 2847 м н.м.в. Последното сериозно изригване на вулкана е от 2015 г. и слага край на комерсиалните изкачвания за година. Екскурзиите до възобновени през 2016 г., но с прилагането на допълнителни мерки за сигурност, за които ще узнаете от местните туроператори.

Бели нощи и бели мечки в Норвегия

Откачени приключенски дестинации
Снимка: hurtigruten.us

Архипелагът Свалбард – най-северната точна на Норвегия – стартира кариерата си като китоловен район, а съвсем скоро започва да привлича и работници за местните въглищни мини. В последните години обаче мястото набира популярност като атрактивна туристическа дестинация за феновете на бели мечки.

На територията на архипелага живеят над 3000 мечока, а на най-големия остров – Шпицберген, те са толкова много, че местните задължително излизат с пушки, когато скитат в дивите пространства.

Това мечешко изобилие става причина много фотографи и обикновени любители на северната фауна да включат Свалбард в туристическите си планове. Най-популярният период за посещение е от април до август, когато слънцето не залязва, а воайорските наблюдения над белокосместите твари се извършват от борда на корабче или лодка.

Където и да изберете да се разбиете от кеф това лято, не забравяйте застраховката при пътуване в чужбина, която ще ви спести много главоболия. Тази от Boleron има множество предимства като най-ключовото и е, че пести време и е изцяло онлайн. Да, по всяко време е в джоба ви чрез мобилното приложение на онлайн застрахователния брокер.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.