Сърфисти ще почистят плажа в Приморско

За да подкрепят каузата "Черно море, свободно от пластмаса"Дата на събитието: 16.06.2018
0

На 16-и и 17-и юни Северният плаж в Приморско и сърф училище Akasha ще са домакин на спортно събитие, което носи закачливото име “сърф МАРмалад”. То ще постави акцент върху почистването на плажната ивица. Акцията е една от първите за Черноморието това лято и е част от програмата на проекта Wind2Win Challenge – за Черно море, свободно от пластмаса.

сърф МАРмалад

Целта на “сърф МАРмалад” е да въвлече участниците в него в спортни мероприятия и забавни активности. Те целят да покажат на възможно най-широк кръг от хора, че чистотата на морето е една от най-големите ценности за сърфистите, които прекарват голяма част от времето си именно в неговите води. Затова домакините от Akasha School – Илияна Стоилова и Йоан Колев, съвместно със Surfrider Foundation Sofia, избраха датата 16-юни за събитието. Точно тогава е Международният ден на сърфинга.

сърф МАРмалад

Самото почистване ще запознае всички присъстващи с проблематиката със замърсяването на плажовете и най-вече с вредите, причинени от пластмаса, които не спират да нарастват.

Ако и вие искате да се включите в инициативта, попълнете онлайн формуляра тук. По този начин ще можете да участвате в томбола за награди от партньорите на Wind2WIn Challenge – Runawave, Varrio Sport, Colour Monk, Basics Wear, Zoya, Nordics Oral Care.

Ползите да станете част от събитието са много. Освен шоколадовият тен, който ви е гарантиран, програмата ще ви позволи да се насладите на многообразие от водни спортове – работилници по лонгборд с момичетата от Wildberries, демонстрации и уроци по уиндсърф от атлетите на Wind2Win Challenge, а момчетата от SkimBoard Bulgaria ще представят скимборд.

сърф МАРмалад

В края на първия ден на “сърф МАРмалад”, всички, които са се включили в почистването, ще имат възможност да отдъхнат с прожекция на сърфисткия филм “GIVEN” и дискусии по темата “Черно море, свободно от пластмаса”. В нея ще се включат Surfrider Foundation Sofia, Грийнпийс България и За Земята. Локацията ще бъде Beach Bar Color в Приморско, който се намира точно до сърф училище Akasha. А след това ще започне и официалното парти на събитието.

Програмата на втория ден от инициативата също ще бъде интересна. Тя ще заложи на йога и SUP йога от Lanetica Yoga & Spa, както и на посещение на тракийското светилище Бегликташ, Маслен нос или разходка и почистване до плаж Парашкеви.

Пълната програма на събитието можете да разгледате във фейсбук страницата му.

А повече за каузата “Черно море, свободно от пластмаса” прочетете тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.