Предизвикателството Дунав Ултра: Teamwork

Приключението се завръща за пети пътДата на събитието: 07.09.2018
0

Велоприключението Дунав Ултра се завръща за пети път, а 7-и септември е денят, в който ще бъде даден стартът му. 

Професионални колоездачи и любители на този спорт ще се впуснат в предизвикателството да изминат 670 км по най-дългия велосипеден туристически маршрут в България. Той започва във Видин и завършва в село Дуранкулак.

Дунав Ултра: Teamwork

Тази година форматът позволява както индивидуално, така и групово участие, като условието е всеки колоездач да е 100% на собствен ход и на велосипед. Ентусиастите, които се впуснат в приключението, ще стартират заедно, но след това всеки ще трябва да изгради своя тактика за преминаване на разстоянието, така че да стигне до финала. Велопреходът не е състезание, а групово изживяване и най-вече лично предизивкателство. 

Маршрутът, който ще премине през 90 населени места и различни забележителности, ще има няколко ключови точки, от които състезателите ще трябва да съберат печати, за да удостоверят, че са минали от там. Участниците, които съберат всички печати и стигнат до Дуранкулак до 5 дни след началото на приключението, ще се считат за финиширали и ще получат сертификат.

Дунав Ултра: Teamwork

Организаторите на събитието очакват участниците в Дунав Ултра: Teamwork да подобрят най-бързото време от преди три години – 44 часа и 40 минути за 682 км.

Една от основните цели на велопрехода е да популяризира велотуризма и историческите обекти по поречието на река Дунав.

Записването за Дунав Ултра: Teamwork вече тече, а ако се регистрирате до 25-и юни, ще имате възможност да се възползвате от преференциални цени. Повече информация за събитието и как да станете част от него, можете да намерите тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.