Бягай за океаните за втора поредна година

0
 

Сподели

Shares

Глобалната инициатива за бягане Run For The Oceans се завръща. За втора поредна година тя ще обедини хората по света чрез силата на спорта, като основната й цел е да постави акцент върху проблема със замърсяването на океаните. То най-често е резултат от човешка дейност и затова организаторите от Adidas и Parley приканват своите общности да предприемат действия, с които да ги защитят.

За целта, в рамките на един месец, от 8-и юни (световният ден на океаните) до 8-и юли, няколко ключови града по света ще бъдат домакини на поредица от бягания и седмични активности. Сред тях са Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж, Берлин, Лондон, Барселона, Милано и Шанхай.

Run For The Oceans
Снимка: runtastic.com

Всеки един изминат километър ще е важен, тъй като за първите 1 милион, Adidas ще дари по един щатски долар. Със средствата ще подкрепи и инициативата Parley Ocean School, която образова следващото поколение пазители на океаните чрез различни спортни активности и преживявания сред природата. По време на тях те разбират колко вредно е влиянието на пластмасата върху океаните и колко важно е да защитят бъдещето им.

Всеки бегач по света може да се запише, да проследи своето бягане и всичко, което се случва по време на инициативата, чрез платформите Runtastic и Joyrun (за Китай). Това ще помогне каузата да се разпространи по-лесно и освен това да се постигнат тези 1 милион избягани километра.

Повече информация за Run For The Oceans можете да намерите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.