Любимите велосипедни маршрути на Любомир Ботушаров

Човекът, който знае къде да ни заведе

 
0
фотография: Любомир Ботушаров

Едва ли има нужда да разказваме кой е Любомир Ботушаров, но ако все пак тепърва навлизате в многообразния свят на колоезденето, то трябва да знаете, че той е човекът, зад mtb-bg.com – една от най-големите и важни онлайн платформи за този спорт у нас.

Освен, че ни запознава с най-новите вело тенденции и събития, Любо неуморно кръстосва страната в търсене на интересни маршрути, които подробно описва в сайта си, за да можем всички ние да им се насладим.

Като човек видял 2 и 200 км сред гори и паланки Любо може да препоръча подходящи пътеки за всякоя възраст,класа, пол, занятье. Този път обаче решихме да проверим, кои са неговите три любими локации.

Ето какво ни сподели той:

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Личен архив

Три най-любими пътеки? Невъзможно е да ги огранича само до три! Даже и десет няма да стигнат! Хубавите пътеки в България са твърде много и достатъчно различни, за да ги събера в подобна бройка. Та аз само от началото на годината досега се запознах с поне 2-3 нови за мен дестинации, които автоматично влязоха в списъка с любими, а във всяка от тях има по няколко пътеки. И все пак, нека опитам да дам един твърде труден и непълен отговор на въпроса…

От връх Конгур до Петрич

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Любоотушаров

Признавам си, тук прибягвам до хитрост, защото всъщност става дума за комбинация от няколко пътеки, но пък може да се направи и като едно дълго спускане, при това изключително разнообразно. Започва се от височина 1951 м с типичен високопланински терен и надолу се минава през няколко вида гори и най-различен тип препятствия. Редуват се скоростни и технични участъци, като в зависимост от конкретната комбинация от пътеки може да преобладава едното или другото.

Подробно описание на маршрута и GPS следа

Местност Локвата – Велинград

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Христо Узунов

С тази пътека на първо място ме свързват много спомени, защото преди повече от десет години с Байкария правехме там страхотни карания. Тази пролет я пробвах отново и се оказа, че е дори по-хубава, отколкото си я спомнях! За мен това категорично е една от най-добрите пътеки в България, а хубавото е, че макар да има доста технични елементи, в по-голямата си част пътеката е напълно караема и за хора с умения на средно ниво.

Още за пътеката

Ташмандра

Любимите маршрути на Любомир Ботушаров
Снимка: Любомир Ботушаров

Имам много любими пътеки в Рила, но тази не само е една от най-лесно достъпните, но и една от най-дългите и разнообразни. Истинска класика за любителите на технични терени, която започва от високопланинския пояс и завършва в с. Овчарци, откъдето само 1-2 км ни делят от минералните басейни на Сапарева баня.

Подробно описание на маршрута и GPS следа

ВИЖТЕ ОЩЕ: Любимите велосипедни маршрути на Милан Димов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.