360° е списание за екстремни спортове, свободно време и алтернативен начин на живот. научете повече за списанието

360° се печата на 100% рециклирана хартия Cyclus offset произведена от Dalum Papir, Дания. прочети още за нашата

360° се разпространява в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината в спортните магазини, РЕП-ове, книжарници, бензиностанции, големите търговски центрове и разпространителската мрежа в цялата страна. виж точките за разпространение


За Списанието

Концепцията на 360° е да популяризира екстремните спортове и активния начин на живот – все по-съществена част от модерния лайфстайл, като специално акцентира върху екологичната култура и отговорното отношение към природата и заобикалящия ни свят. В последно време значително нараства процентът на хората, които предпочитат да прекарват времето си на открито, спортувайки, и търсят алтернативи на съществуващите вече спортове. Все повече се увеличават и съораженията, които ни позволяват да практикуваме любимите си спортове в градска среда. Нарастват и продажбите на специализирана спортна екипировка и аксесоари, което е сигурен знак за повишен интерес към различните видове спорт. Тези тенденции предполагат и съществуването на медия, която да коментира познатите и не чак толкова популярните екстремни спортове, да образова едно адекватно отношение към природата и да предлага внимателно селектирана информация за най-актуалните събития, лица и продукти в съответните сфери.

  Рубрики

 • Най-актуалните новини за различни постижения и събития, подготвени от професионални спортисти.
 • Представяне и интервюта с известни личности от България и света, свързани с екстремните спортове и активния начин на живот.
 • Информация за предстоящи състезания, изложения, фестивали, концерти.
 • Пътеписи, истории и приключения от различни точки на света.
 • Статии за практическо обогатяване на уменията - боравене с уреди, специализирана екипировка, ориентиране и оцеляване в екстремни условия, безопасност и оказване на първа помощ.
 • Рубрики за опазване на околната среда, алтернативен туризъм, изкуство, забавления.
 • Селекции и промоции на нови продукти.
 • Материали за най-новите и популярни локации, зали и съоръжения.
 • Справочник за магазини, спортни клубове, организации.


Еко програма

Списанието се печата на 100% рециклирана хартия Dalum (Дания), със сертификати за екологично чисти продукти от European Flower, Nordic, German Blue Angel и Napm. Компанията Dalum е сред лидерите в екологичното производство, която не използва опасни химикали в процеса на преработка на отпадъчната хартия, следва стриктно наложените екостандрати и не отделя никакви замърсяващи околната среда продукти. Заводът използва собствено биогориво (това са т.нар. дървени чипове, или ненужната кора от вече изсечени за суровина дървета, която се изгаря, а енергията се вкарва в производствения процес), и връща преработената вода обратно в реката, но биологически пречистена. Отделно се оползотворяват и отпадъците от вече преработената хартия - 60% от нея стават на висококачествена и готова за печат такава, 37% се използват като суров материал за производство на цимент, 2-та процента отиват за отопление, а другият 1% - за торове. В резултат от Dalum успяват да намалят отделянето на CO2 в атмосферата с 90%, консумацията на изчерпаема енергия с 60%, а използването на водни ресурси - със 100%.Дистрибуция

360° се разпространява в началото на всеки нов сезон, четири пъти в годината в спортните магазини и центрове за практикуване на спорт, РЕП-ове, книжарници, бензиностанции, големите търговски центрове и разпространителската мрежа в цялата страна.